For lærere

Hva er Banorama?

På Banorama scroller du deg gjennom den viktigste kunnskapen du trenger for å ferdes i nærheten av jernbanen. Tog er et trygt transportmiddel, men jernbanen er også en barriere mange må krysse i hverdagen. Hvis du bor i en by eller bygd som er delt av en jernbane, lever du livet på begge sider av skinnene.

Derfor har vi laget et digitalt læringsverktøy som gir deg en enkel innføring i kryssing av jernbanen, strøm i nærheten av skinnene og andre smarte tips til hvordan du kan være på den sikre siden!

Hvem er Banorama for?

Banorama er for alle – uansett alder – som ferdes nær jernbanen. Vi håper denne siden kan gi nyttig kunnskap til elever i grunnskole og videregående skole, og samtidig være nyttig, fin og morsom nok til at både folkehøgskoleelever og rakettforskere har lyst til å scrolle seg gjennom de interaktive plansjene.

Nederst på siden finner du en quiz. Forhåpentligvis kan den gjøre det enda lettere for deg å lagre informasjonen på «harddisken». Dersom du klarer alle spørsmålene, blir du hedret med en digital gullmedalje.

Nå er det mulig å innvende, og det med rette, at Banorama kanskje ikke treffer de yngste så godt. For å få fullt utbytte av det interaktive jernbaneuniverset vårt, er det helt klart en fordel at man kan lese og har opparbeidet seg leseforståelse på et visst nivå. Filmen vi har laget, er derimot egnet for alle – uansett leseferdigheter. Den handler om de samme temaene og du finner den på forsiden. Bare se etter den store video-knappen!

Banorama fungerer også ypperlig på smarttavle. Har du elever i småskolen, kan dere bruke plansjene i plenum, gå gjennom punkt etter punkt og bruke dem for å dra i gang en samtale om jernbanen.

Banorama kan også være for foresatte, lærere og skoleledelse. Det skjer rett som det er at både barn og voksne krysser planoverganger på en uheldig måte. Også selv om du ikke har jernbanen som nærmeste nabo, vil du sannsynligvis møte den før eller siden.

Ta kontakt!

Er det noe du savner? Ønsker du mer informasjon om jernbanen eller jernbanesikkerhet? Har du forslag til forbedringer eller trenger du kanskje en trykksak eller en PDF-fil du kan sende med elevene hjem eller bruke i undervisningen? Ikke nøl med å ta kontakt – vi hjelper deg etter beste evne!